Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Ukusne medne teglice za učenike kutinskih osnovnih škola

Promocija hrvatskih pčelinjaka i povećanje unosa meda u prehrani djece

Promocija hrvatskih pčelinjaka i povećanje unosa meda u prehrani djece

Već drugu godinu za redom   Grad Kutina sudjeluje u provedbi programa Školskog mednog dana, projekta kojeg provode Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Kao i prošle godine, i ovom su prilikom prvašićima u pet osnovnih škola s područja grada Kutine podijeljeni poklon paketi u kojima su staklenke meda lokalnog proizvođača, slikovnica o pčelarstvu te promotivni materijal Med hrvatskih pašnjaka. Kako se navodi, svrha provođenja ovog programa prvenstveno je oblikovati prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja unosa meda u prehranu, kao i promocija lokalnih proizvođača meda, čime se nastoji utjecati na svijest javnosti o važnosti pravilne prehrane, osobito kod djece, ali i dati podršku razvoju malog poduzetništva.

 

20191209_121425

 

Akcija je razveselila 202 učenika prvih razreda kutinskih osnovnih škola.

„Ovim projektom govori se o važnosti  meda u svakodnevnoj zdravoj prehrani te se promoviraju i naši domaći medari. Sa područja Grada Kutine u projektu je sudjelovao OPG Jadanić, koji je bio na popisu medara, te su upravo zdravi pčelinji proizvodi iz tog OPG-a podijeljeni djeci“, istaknula je Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti i voditeljica projekta.

 

Medni dan 2019 - OŠML Kutina

 

Ciljevi školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

 

IMG_20191209_155844


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.