U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, u petak, 06. prosinca kada slave Dan gada, potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina.

 

VARAZDIN_ (9)

 

Povelju su potpisali gradonačelnici Marin Piletić i Ivan Čehok, u nazočnosti suradnica, zamjenica gradonačelnika, Marije Kušmiš i Sandre Malenica, predsjednika Gradskih vijeća, Ivice Vulića i Damira Habijana, te predstavnika braniteljskih Udruga Grada Novske i bivših pripadnika 5. bojne 1. A brigade  „Tigrovi“, na čiju je inicijativu došlo do potpisivanja Povelje. – Novska je bila jedna važna točka obrane Hrvatske.

Drago mi je da su kolege iz Novske prihvatili ovu inicijativu, rekao je varaždinski gradonačelnik

 

 

Potpisivanje Povelje prijateljstva i suradnje između dva grada, Novske  i Varaždina  označilo je povezivanje gradova koje je spojio  ratni put hrvatskih branitelja s područja Varaždina koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske.

 

VARAZDIN_ (3)

 

– Prijateljstvo Grada Varaždi na i Grada Novske počelo je još 1991. godine kada su varaždinci branili Novsku, kada se iz Novske branila Hrvatska, istaknuo je gradonačelnik Novske  Marin Piletić

 

 

VARAZDIN_ (12)

 

U popodnevnim satima u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu na svečanoj sjednici povodom proslave Dana grada, brojne uzvanike uz čestitku slavljeničkom Varaždinu, pozdravila je i Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske.


 

Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina
0.00(0 glasova)
Komentara(0)