Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina

Dva grada spojio je ratni put branitelja iz Varaždina koji su bili na novljanskoj bojišnici

Dva grada spojio je ratni put branitelja iz Varaždina koji su bili na novljanskoj bojišnici

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, u petak, 06. prosinca kada slave Dan gada, potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina.

 

VARAZDIN_ (9)

 

Povelju su potpisali gradonačelnici Marin Piletić i Ivan Čehok, u nazočnosti suradnica, zamjenica gradonačelnika, Marije Kušmiš i Sandre Malenica, predsjednika Gradskih vijeća, Ivice Vulića i Damira Habijana, te predstavnika braniteljskih Udruga Grada Novske i bivših pripadnika 5. bojne 1. A brigade  „Tigrovi“, na čiju je inicijativu došlo do potpisivanja Povelje. – Novska je bila jedna važna točka obrane Hrvatske.

Drago mi je da su kolege iz Novske prihvatili ovu inicijativu, rekao je varaždinski gradonačelnik

 

 

Potpisivanje Povelje prijateljstva i suradnje između dva grada, Novske  i Varaždina  označilo je povezivanje gradova koje je spojio  ratni put hrvatskih branitelja s područja Varaždina koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske.

 

VARAZDIN_ (3)

 

– Prijateljstvo Grada Varaždi na i Grada Novske počelo je još 1991. godine kada su varaždinci branili Novsku, kada se iz Novske branila Hrvatska, istaknuo je gradonačelnik Novske  Marin Piletić

 

 

VARAZDIN_ (12)

 

U popodnevnim satima u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu na svečanoj sjednici povodom proslave Dana grada, brojne uzvanike uz čestitku slavljeničkom Varaždinu, pozdravila je i Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.