Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski gradonačelnik primio darivatelje krvi

Svakih pet minuta nekome treba krv

Svakih pet minuta nekome treba krv

Jeste li znali kako svakih pet minuta nekome treba krv, a jedna osoba koja daje krv tim činom može spasiti čak tri ljudska života? Upravo zbog ovakvih važnih činjenica petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i njegova zamjenica dr. Viktorija Kaleb organizirali su danas prijam za dobrovoljne darivatelje krvi u Maloj vijećnici Grada Petrinje.

 

IMG_18122019_123544_(900_x_700_piksel)

 

Svi darivatelji krvi koji su došli na prijam obilježavaju okruglu brojku svojih darivanja, primjerice jedan od njih u 2019. godini došao je do stotog darivanja krvi, a zanimljivo je da svi koji stotinu puta daruju krv također dobiju i posebno odličje predsjednika / predsjednice Republike Hrvatske.

Gradonačelnik se osvrnuo na važnost darivanja krvi jer se radi o nečemu što se ne može umjetno stvoriti, a svi se tijekom života mogu naći u situaciji kada im nečija krv može spasiti život. Darivatelje je nazvao vječnom inspiracijom te je sve pozvao da budu slični njima.

 

 

Dr. Marina Lokner, predsjednica Gradskog društva Hrvatskog Crvenog križa Petrinje istaknula je da su darivatelji krvi ljudi na koje uvijek možemo računati jer se u velikom broju odazivaju na sve akcije darivanja krvi. Petrinjsko društvo Hrvatskog crvenog križa broji na tisuće darivatelja, a doktorica Lokner im se ovim putem zahvalila.

 

 

Doktorica Lokner također  je rekla kako u društvu imaju oko petnaest darivatelja koji su krv dali sto ili više puta. Inače, dobna granica za žene za darivanje krvi je 60 godina, a za muškarce 65 godina jer se koštana srž od te dobi ne proizvodi jednakom brzinom kao do tada.

 

IMG_18122019_123508_(900_x_700_piksel)

 

Gradonačelnik je na kraju svima zaželio sve najbolje za nadolazeće blagdane te je podijelio prigodne pakete u znak zahvale.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.