Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja sve atraktivnija turistička destinacija

“Želja nam je u Petrinji napraviti Festival lončara”

"Želja nam je u Petrinji napraviti Festival lončara"

U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave održana je treća sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Petrinje na kojoj se između ostaloga raspravljalo o polugodišnjem izvješću o ostvarenju Programa rada s financijskim planom za 2019. godinu.

 

sjednicatv271102019go

 

Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj je podsjetila na manifestacije koje su održane do sada, kao što su akcija Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku, Fašnik, Biciklijada, Kestenijada, Petrinjske legende i priče, Ljeto u Petrinji, a tu je i projekt muzealizacije u gradu.

 

 

Ovo su skromni podaci, ali i pokazatelj da se Petrinji neđšto događa, dodaje Držaj

 

 

U sljedećoj godini Turistička zajednica ima u planu izraditi novi projekt brendiranja destinacije Petrinja. „Vjerujem da će nam to doista pomoći da svi potencijalni, ali i sadašnji dionici se još bolje snađu i da mogu svoje proizvode prilagoditi, ili upravo ovaj projekt može pomoći da lakše svoje proizvode upakiraju i spreme za tržište.

Također, od sljedeće godine u sklopu Lovrenčeva krenuli bi sa lončarstvom, odnosno Festival blata – umijeća od gline i keramike, kako bi naše lončare aktivirali, ali na ova događanja bi pozvali lončare iz cijele Hrvatske, te iz susjednih zemalja”, najavila je Držaj i dodala kako kako im je želja napraviti jedan veliki festival lončara u Petrinji.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.