Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općini Sunja odobren projekt modernizacije šumske infrastrukture

Osigurano više od 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Za provedbu podmjere 4.3. ”Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano za razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva”, tipa operacije 4.3.3. ”Ulaganje u šumsku infrastrukturu” – Rekonstrukcija poljskih putova u šumske ceste Općini Sunja su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.420.699,58 kuna.

Projekt rekonstrukcije je izrađen početkom 2019. godine sa svim potrebnim elementima. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je odluku o prihvatljivosti projekta i utvrdila najviši iznos prihvatljivih troškova što predstavlja financiranje u potpunom iznosu kandidiranog projekta.
19. prosinca u sklopu konferencije Dani poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Svetom Martinu na Muri ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić općinskom su načelniku Grgi Dragičeviću svečano uručile Odluku o prihvatljivosti.

Općina Sunja obvezuje se u 2020. godini završiti postupak javne nabave i započeti radove sukladno projektu.
Realizacijom navedenog projekta Općina Sunja osigurat će rekonstrukciju poljskih putova u moderne prometnice čime će se poljoprivednicima omogućiti neometano prometovanje mehanizacijom u zoni najveće koncentracije poljoprivrednih parcela.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.