Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Od edukacije u PISMU do Kampusa za visokoškolsko obrazovanje u Novskoj

U tijeku je edukacija za treću grupu polaznika

U tijeku je edukacija za treću grupu polaznika

S dvije uređene zgrade, jedna je već u punoj funkciji, a završetkom i opremanjem druge što je pri kraju, „Poduzetnički inkubator PISMO bit će najmoderniji poduzetnički inkubator za game developere u ovom dijelu Europe“.

 

GAMING_CAMPUS_301119_ (7)

 

Rekao nam je to Mario Čelan, direktor županijske Razvojne agencije SiMoRa, koja uz Županiju i Grad Novsku, stoji iza velikog projekta PISMO, centra za razvoj video igara.

 

GAMING_CAMPUS_301119_ (1)

 

– Kad smo kretali s projektom „SMŽ središte gaming industrije“  neki su bili nepovjerljivi,  govorili su da nema šanse kako  će se u Novskoj ili Sisačko-moslavačkoj županiji napraviti nešto ovakvo. Danas imamo prvu zgradu PISMA, punu mladih poduzetnika game developera, koji su odlučili svoje poslovanje pokrenuti i živjeti u Novskoj. Inkubator danas privlači „gamere“ iz Zagreba, Splita, Čakovca, Velike Gorice,  drugih dijelova zemlje, ali i Europe.

Za našu gaming edukaciju traži se mjesto u razredu, a u tijeku je edukacija treće grupe. Na nedavnom Reboot Infogamer sajma u Zagrebu u samo 6 dana sajma upisali smo 83 buduća nova polaznika, a na  listi čekanja imamo preko 250 zainteresiranih, istaknuo je Čelan.

 

GAMING_CAMPUS_301119_ (2)

 

Svi će oni dolaziti u Novsku, a Čelan uspjehom smatra i najavu pokretanja razreda, „programa učenja za zanimanje tehničara za razvoj videoigara“ pri Srednjoj školi Novska, po uzoru na takav obrazovni program koji se od ove godine provodi i u Sisku.

 

 

Za ovaj veliki projekt očekuje se potpora Vlade RH, a već je su je dobili od sisačko moslavačkog župana Ive Žinića i  Marina Piletića, gradonačelnika Grada Novske.

Edukator i mentor, Zvonimir Mikšić, podsjeća kako bi se ovim projektom zatvorila cjelina edukacije, od učenja engleskog jezika u dječjim vrtićima do visoko školskog obrazovanja za gaming industriju.

 

 

Kompleks zgrada Kampusa, uz dobru volju i osiguranje potrebnih domaćih i sredstava iz EU fondova, gradio bi se na površini Poduzetničke zone „Novska“, za što je Grad Novska već dao suglasnost.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.