Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Sisački HDZ: U Gradu Sisku ponovno skandal!

“Kršenje zakona, lažirano stanje financija, optužbe za mobbing i prikrivanje dokumenata”

Priopćenje sisačkog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“U petak, 22. studenog, na 14. sjednici Gradskog vijeća grada Siska usvojen je Proračun Grada Siska za 2020. godinu kojeg je predložila SDP-ova Kristina Ikić Baniček. Siščani moraju znati istinu kamo odlaze njihovi novci i na što, te na koji način je gradonačelnica Siska ponovo prekršila zakon, a u tome su joj pomogli vijećnici vladajuće većine iz SDP-a, HSS Braće Radić, Hrvatskih laburista, te kvazi nezavisni Ivana Cindrić i Predrag Sekulić.

Proračun za koji su glasali SDP-ovci i njihovi poltroni je manipulativni, lažirani dokument kojim se svjesno i namjero ponovo krši zakon jer je nerealno planiranje prihoda i rashoda s ciljanim prouzrokovanjem gubitaka oštro kršenje zakona.

Sjetimo se više puta ponovljene pompozne izjave SDP-ove gradonačelnice Ikić Baniček kako Grad Sisak prihoduje više nego što je realizirano, da je u plusu bio i ranijih godina zbog štednje, a što nije istina jer su se istovremeno dizali krediti, propadali projekti, donosile nezakonite odluke. Tu laž gradonačelnica je toliko puta izgovorila da je očito samu sebe uvjerila kako ne postoji istina.

Jednostavno rečeno, Grad Sisak financijski je mrtav, novaca nema, napuhuju se prihodi kako bi se sakrilo činjenično stanje.

Ono što je najveći apsurd ovog proračuna i ovakve nesposobne gradonačelnice je što je na 85 milijuna kuna glavnice kredita dodatno kreditno zadužila Siščane! Ukupna rata kredita 2022. će biti nevjerojatnih 9.7 milijuna kuna godišnje! Očito je kako SDP-ova gradonačelnica planira otići nakon 2021. ali izgleda kako bi mogla otići i ranije s obzirom na sve afere koje su počele izlaziti  na vidjelo.

Danas je ponovo u strahu od kamera i javnosti izbjegla odgovore na pitanja naših vijećnika o milijunskim gubicima sudskih sporova, a što je javno raskrinkao RTL u emisiji Potraga. Nema odgovora ni na pitanja o ugovorima o djelu, naručivanju studija, stanju projekata za koje su potpisani ugovori, a nije se krenulo s radom. Nema odgovora ni na pitanje o stanju financija u ŠRC ugostiteljstvu.

Ali zato je gradonačelnica u plaćanju itekako dobra i to javnim novcem. Ovih dana plaća oglas Grada Siska i poziva građane da sudjeluju u kreiranju proračuna. Tim činom ismijava ih i izruguje im se s obzirom da prikriva i lažira stvarno stanje gradske blagajne.

Sada je već evidentno zašto je Upravni odjel za proračun i financije Grada Siska u mandatu SDP-ove gradonačelnice promijenio čak 6 pročelnika! Očito je da nisu željeli sudjelovati u protuzakonitim radnjama i obmanama Siščana, jer ipak su i oni Siščani i žele uzdignute glave hodati našim gradom.

Gradonačelnica koja diskriminira djecu, sportaše, javno laže o financijama grada kojim upravlja, neovlaštenim osobama daje službene dokumente, unosi podjele u društvu, odavno više ne šeće gradom. Možete ju vidjeti tek kako se preveze u autu.”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.