Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Od sljedeće godine prve dječje kartice za sve obitelji s djecom

Dječjim karticama će se dobivati popusti na robe i usluge

Dječjim karticama će se dobivati popusti na robe i usluge

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenut će novi projekt kojim će se izdavati kartice za sve obitelji s djecom, a pomoću koje bi se dobivali razni popusti na robe i usluge. Kartice će moći dobiti sve obitelji s djecom bez obzira koliko djece imaju, a registracija će započeti od 1. travnja 2020. godine.

Ovo je jedna od pronatalitetnih mjera kojim se želi olakšati život obiteljima te ih potaknuti da ostanu u Hrvatskoj. Na području Europske unije postoje slične kartice, ali za obitelji s troje i više djece. Slično već postoji i u Hrvatskoj, odnosno kartice za popuste za obitelji s troje ili više djece, ali uz plaćanje članarine. Nova virtualna kartica izdavat će se bez članarine i bez obzira koliko obitelj ima djece, s tim da bi se popusti povećavali što je djece u obitelji više. 

Karticom će se roditelji moći koristiti preko besplatne mobilne aplikacije, a na cijelom projektu se još ubrzano radi. Prema posljednjem popisu stanovništvu u Hrvatskoj 112.830 obitelji ima troje ili više djece, 319.658 obitelji dvoje djece, dok 435.192 obitelji ima samo jedno dijete.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.