Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Karmen Valenta za emisiju “Mreža znanja” nagrađena Srebrnim mikrofonom

U Zadru se održavaju 12. Dani elektroničkih medija

Za emisiju „Mreža znanja” naša urednica Karmen Valenta nagrađena je Srebrnim mikrofonom, godišnjom nagradom za radijska dostignuća koju svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN).

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada u utorak, 5. studenog su u Zadru započeli 12. Dani elektroničkih medija.

HURiN svake godine dodjeljuje posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Davoru Leboviću koji je 24 godine bio na čelu Obiteljskog radija Ivanić.

Zlatni mikrofon za radijska dostignuća dobila je Eliana Batagelj s Radio Istre, za emisiju „Ponedjeljkom otvoreno“ koja progovara o lokalnim problemima i projektima. Srebrni mikrofon zaslužila je Karmen Valenta s radija Qurinus za emisiju o medijskoj pismenosti „Mreža znanja“. Brončani mikrofon kući je ponijela Sandra Levak Miklošić s Radio Drave za „Drava info“, emisiju u službi zajednice.

Za najbolju internet stranicu nagrađeni su Hrvatski katolički radio, Rovinj FM i Radio Vinkovci, a za najbolji jingleove Radio Bljesak, Radio 105 i Radio Labin.

U srijedu, 6. studenog počinje i službeni dio 12. Dana elektroničkih medija, a u Zadru se očekuju predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija.

Na panelima, koji će se održavati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, razgovarat će se o Zakonu o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Nagrađenu emisiju poslušajte na ovoj poveznici.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.