gv-1-1

Gradsko vijeće Kutine izglasalo je proračun za 2020. godinu u visini od 194.989.000,00 kn. Gradonačelnik Zlatko Babić zadovoljan je što je proračun podržalo 17 vijećnika od 19 prisutnih.

„Zahvaljujem svima što ste podržali proračun koji se temelji na nastavku započetih aktivnosti, ali i na novim projektima. Sveobuhvatno smo razmišljali i držimo se našeg programa gospodarske obnove, ulaganja u industrijsko logističku zonu i opremanje iste potrebnom komunalnom infrastrukturom, dovođenjem investitora, te sufinanciramo EU  projekte za koje imamo ugovore. Društveni život zadržat ćemo na istoj razini, a možda ga i poboljšati“, rekao je Babić.

U proračun je ušao i projekt zgrade po modelu POS-a na Trgu dr. Franje Tuđmana, most na Kutinici, a rezervirana su sredstva za Aglomeraciju, EU projekt vrijedan 500 mln kn u kojem grad mora sudjelovati s 20 mln kn.

Od EU projekata ističe se rekonstrukcija doma u Banovoj Jarugi za potrebe dječjeg vrtića, izgradnja dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini, projekt „Informiraj se i recikliraj“. Za održavanje cesta i nogostupa utrošit će se 16 mln kn, a 23 mln kn u zaštitu okoliša.


 

Izglasan proračun Grada Kutine za 2020. godinu
0.00(0 glasova)
Komentara(0)