Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska će zemljišta u svom vlasništvu ponuditi zainteresiranim poljoprivrednicima

Grad raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta

Grad raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta

Zakon o poljoprivrednom zemljištu donesen prošle godine jedan je od najvažnijih Zakona u resoru poljoprivrede. Njime su predviđeni načini raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, a  ova teme je u Gradsku vijećnicu privukla  novljanske poljoprivredne proizvođače.

 

ZEMLJISTE_02

 

Grad Novska raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta koje će se putem natječaja ponuditi poljoprivrednicima, da povećaju svoje površine za obrađivanje, bilo da se jave u Natječaju za zakup ili kupnju,rekao je Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika na prezentaciji zakonskih  odredbi.

 

 

Grad Novska dobio je suglasnost Ministarstva poljoprivrede za raspisivanje Natječaja čijom će se provedbom omogućiti poljoprivrednicima da kupe ili zakupe površine za proizvodnju, a Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

 

ZEMLJISTE_04

 

U Novskoj je za sve zainteresirane održana i radionica. Blaženka Mičević, direktorica tvrtke „Agrodet“.

 

 

Radionica je održana kako bi svi potencijalni prijavitelji dobili potpunu informaciju o  zakonskim odredbama i pravilima, koju je dokumentaciju potrebno imati za javljanje na Natječaj.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.