Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dumbović poslao emotivnu poruku povodom Dana sjećanja

“U spomen na žrtvu Vukovara paljenjem lampiona podsjetit ćemo i na žrtve Petrinje”

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović na svom Facebook profilu napisao je emotivni osvrt te napravio poveznicu između Vukovara i Petrinje, dva grada najviše stradala u Domovinskom ratu:

‘Danas, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. prisjećamo se hrvatskog ponosa, herojskog grada Vukovara, njegovih branitelja i civila koji su u teškom vremenu agresije na Hrvatsku stali na branik domovine, ne štedeći sebe, niti svoje živote. I zauvijek ćemo pamtiti poruku i glas Siniše Glavaševića iz opkoljenog Vukovara.

Vukovar je bio, ali i ostaje zauvijek simbol obrane, hrabrosti, junaštva malog čovjeka protiv moćne sile koja je uništavala sve pred sobom.

Prisjećajući se Vukovara, mi Petrinjci se prisjećamo i Petrinje, svih poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, koji su branili , ali i u Oluji oslobađali Petrinju, braneći pri tom i Sisak i Zagreb.

 

Darinko-Dumbović-vlada-RB

 

Uz Vukovar, Petrinja spada u one gradove koji su podnijeli veliki napor i žrtve u Domovinskom ratu. Te žrtve nas obvezuju na odgovornost i trajnu brigu za svakog branitelja, za članove obitelji poginulih , stradalih i nestalih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Ali nas obavezuju i da gradimo domovinu čije temelje su oni postavili.

Našim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata dugujemo veliku i neizmjernu zahvalnost, a njihova žrtva neka nas uvijek podjeća da imamo obavezu koju su nam ostavili, a to je čuvati i razvijati Vukovar, Petrinju, Knin, cijelu našu domovinu.

Zato ćemo se u spomen na žrtvu Vukovara palenjem lampiona podsjetiti i na žrtve Petrinje. Ali i dati poruku da smo zahvalni za slobodu koju danas uživamo, da nećemo i ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva padne u zaborav.’


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.