Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dođite na radionicu ‘Znaš li svoja radnička prava?’

Odvija se u Petrinji 7. studenog u prostorijama Udruge IKS

Odvija se u Petrinji 7. studenog u prostorijama Udruge IKS

Udruga IKS iz Petrinje u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) te Mrežom mladih Hrvatske (MMH) u Petrinji će 7. studenog ove godine od 10 do 14 sati organizirati radionicu ‘Znaš li svoja radnička prava?’. Radionica se izvodi u sklopu projekta ‘Zajedno smo jači’ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj radionice je mlade koji će uskoro kročiti na tržište rada bolje pripremiti za sve što ih tamo može čekati – nestabilni radni uvjeti (nekad i bez ugovora), neisplata plaća, nemogućnost korištenja zakonskih prava na odmor, bolovanje, itd.

No, neka vas sve to ne obeshrabri, SSSH i MMH će vam pomoći da se snađete u tome i da znate koja su vaša prava kao radnika i kome se možete obratiti ako imate probleme.

Radionica traje 4 sata uz pauzu te ćete kroz program saznati o radničkim pravima, zakonskom i pravnom okviru rada te što je sindikat i kako funkcionira. Osim toga polaznici će dobiti kopiju knjižice ‘Mali vodič za veliku borbu’ koja im može detaljnije pojasniti prava i zakonske uvjete te kako ih ostvariti.

Radionica se održava u prostorijama Udruge IKS, Turkulinova 9, Petrinja, besplatna je uz prethodnu prijavu koju možete napraviti ovdje.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.