Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Bruno Šimleša oduševio petrinjsku publiku

Ako stalno drmite o problemima, gotovi ste, ističe autor

Ako stalno drmite o problemima, gotovi ste, ističe autor

‘Koliko često razmišljate o svojim ljepotama i prednostima?’ – ovo je samo jedno od pitanja koje je Bruno Šimleša, poznati spisatelj, večeras postavio petrinjskoj publici.

Njegovo gostovanje organizirala je Gradska knjižnica i čitaonica u Petrinji u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Šimleša će sljedeće godine obilježiti 18 godina karijere u kojoj je izdao devet knjiga, a u Petrinji je predstavio jednu od zadnjih ‘Istine i laži o ljubavi’.

 

IMG_15112019_225805_(900_x_500_piksel)

 

Gostovanje Brune Šimleše odlično je dočekano, a prisutni su uživali u njegovim duhovitim dosjetkama te posebno spontanom i prisnom odnosu s publikom. Dotakao se mnogih tema koje je obradio i u svojoj posljednjoj knjizi i u nekima izdanima prije nje, a najviše o muško – ženskim odnosima te odnosom kojeg imamo sami prema sebi.

 

 

Potrebno je, smatra autor, kako se prvo trebamo opiti ljepotom svojih vrlina i nakon toga krenuti u bitke s manama. Ističe i kako je alergičan na forsiranje pozitivnog mišljenja te kaže:

‘Ako se osjećate loše, u redu je osjećati se loše!’ No, treba misliti pozitivno jer: ‘Ako stalno drmite o problemima, gotovi ste!’ Također, u svim vezama, bilo da su prijateljske, ljubavne, poslovne, potrebno je krenuti od nečeg pozitivnog, a ponekad je pozitivno zapravo shvatiti da nismo pupčanom vrpcom vezani za neke osobe u svom životu.

Dotakao se i često problematičnog odnosa roditelji – djeca:

 

 

Autor smatra da su ljudi općenito energičniji kada pričaju o problemima nego o vrlinama. Također, velike su razlike među spolovima pa su tako žene često mnogo više samokritične nego muškarci te za žene u društvu vrijede sasvim drugačiji standardi.

 

IMG_15112019_225912_(900_x_500_piksel)

 

 

Na kraju Šimleša zaključuje: ‘Bolje je nekome pripremiti zalogaj poštovanja nego batak!’


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.