Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Božićna zvona Hrvatske Kostajnice

Adventski program u Hrvatskoj Kostajnici tijekom prosinca

Adventski program u Hrvatskoj Kostajnici tijekom prosinca

Manifestacija pod nazivom ”Božićna zvona Hrvatske Kostajnice” trajat će tijekom prosinca, a obilježit će je brojna događanja. Zbog radova na rekonstrukciji Trga Nikole Šubića Zrinskog, božićno drvce bit će okićeno u gradskom parku gdje će se održati već tradicionalno adventsko druženje građana 22. prosinca, a adventski vijenac bit će postavljen na starom autobusnom kolodvoru.

Novost ove godine je prigodan program,  tzv. fire show, žongliranje s vatrenim rekvizitima koje je na rasporedu 1. prosinca u 18 sati uz paljenje krijesa. Tom će prigodom okupljenima biti ponuđene drvene pločice na koje mogu napisati poruku po želji te ih simbolično baciti u vatru  kako bi se sve ovogodišnje loše stvari poslale u dim.

”Hrvatskoj Kostajnici za Božić” naziv je večeri folklora planirane za 14. prosinca u kinodvorani Hrvatskog doma u 18 sati. Posjetitelji će imati priliku vidjeti neke od najzanimljivijih narodnih plesova uz glazbenu pratnju.

Tradicionalni Božićni koncert Limene glazbe DVD-a Hrvatska Kostajnica održat će se 20. prosinca u crkvi sv. Antuna Padovanskoga pod dirigentskom palicom Dražena Radića.

Ako ste u prolazu ili ciljano dolazite u Hrvatsku Kostajnicu, svakako uživajte u programu obilježavanja adventa.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.