Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

27. obljetnica ustrojavanja 12. domobranske pukovnije Petrinja

Izaslanstva odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Izaslanstva odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Na sam blagdan Svih svetih, 01. studenoga svetom misom u u crkvi sv. Lovre za sve poginule, nestale i umrle pripadnike postrojbe započelo je obilježavanje 27 godina od ustrojavanja 12. domobranske pukovnije Petrinja. Postrojba je ustrojena 01. studenoga 1992. godine, a obilježavanje obljetnice organizirala je  Udruge ratnih veterana – veterana Domovinskog rata Grada Petrinje.

Obilježavanje je nastavljeno u nedjelju, 03. studenog  kod Središnjeg križa na groblju sv. Benedikta gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Kao izaslanik predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora počast poginulim suborcima odao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

Image00042

 

Podsjetio je na početke ustrojavanja postrojbi na ovim područjima

 

 

Image00027

 

Ustrojem domobranstva nastaju pukovnije, podsjeća župan.

 

 

Formiranje 12. domobranske pukovnije imalo je višestruku ulogu. Jedno je obrana ovih dijelova, obrana Banovine od Mošćenice sve do ušća rijeke Gline u Kupu, ali je ostala druga važna zadaća, da vratimo ovaj dio Republike Hrvatske i da dobijemo slobodu i na tim dijelovima.

 

Image00031Image00022

 

Ta zadaća je ispunjena, završena i u konačnici postignuta sudjelovanjem u veličanstvenoj osloboditeljskoj akciji „Oluja“, rekao je u ovoj prigodi predsjednik Gradskog vijeća grada Petrinje Nenad Radošević.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.