Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U petrinjskoj Gradskoj vijećnici organiziran prijam povodom Dječjeg tjedna

Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna: „Ljubav djeci prije svega!“

Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna: „Ljubav djeci prije svega!“

U Velikoj vijećnici Grada Petrinje u ponedjeljak, 7. listopada organiziran je prijam djece povodom početka obilježavanja Dječjeg tjedna u Petrinji gdje ih je dočekao gradonačelnik Darinko Dumbović zajedno sa zamjenicom dr. Viktorijom Kaleb, predsjednicom Društva „Naša djeca“ Martinom Boltužić Đeverlija i ostalim suradnicima, te se ovim putem obratio djeci iz Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ i petrinjskim osnovnim školama:

„Danas je prvi dan našeg Dječjeg tjedna, koji je prekrasan tjedan, u kojem ste vi u središtu pažnje i ne samo kroz taj tjedan, nego i svih 365 dana. Vi ste tu i svi mi o vama vodimo brigu. Vama i vašim roditeljima, bakama, djedovima, tetama iz vrtića, profesoricama jedno veliko hvala zato što su uvijek uz vas i to je ono što oni imaju za vas, a to je velika riječ koja je najvažnija u životu – ljubav. Imate tu toplinu, imate krilo i imate što mi, kao Grad, moramo vama osigurati” – zaključio je gradonačelnik.

 

72326738_2678219255563060_2096574597481627648_o

 

“Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u Gradovima i Općinama gdje djeluju osnovana Društva „Naša djeca“, istaknuo je gradonačelnik.

Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je: „Ljubav djeci prije svega!“

Gradonačelnik je podsjetio je kako su nastojali osigurati lijepe i uređene vrtiće, dječja igrališta, a uskoro se očekuje i postavljanje klizališta, odnosno nastoje osigurati sve ono što im treba kako bi imali određene sadržaje.

Dodao je i kako će nastojati kroz ovaj Dječji tjedan pokazati što znači biti „Grad prijatelj djece“: „Mi smo jedan veliki grad koji ima tu jednu dobru priču da budemo „Grad prijatelj djece“ i to je nešto također posebno. Kada sam donio odluku da idemo u taj poduhvat onda sam mislio što znači biti „Grad prijatelj djece“, ali trebali smo puno raditi da bi to postali i zato će Grad Petrinja uvijek i u svako vrijeme dati sve od sebe da nam vi budete naša budućnost.“

Na kraju su klinci gradonačelniku predali pismene i usmene poruke koje je on sa zanimanjem prihvatio i obećao da će ih razmotriti i pokušati riješiti.

 

71847001_2678218922229760_8126324887083024384_o

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.