Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Dvoru održan prosvjed protiv odlaganja nuklearnog otpada

Među stotinjak prosvjednika i petrinjski gradonačelnik

Među stotinjak prosvjednika i petrinjski gradonačelnik

U vrijeme održavanja sjednice Općinskog vijeća Općine Dvor na koju su došli predstavnici Fonda za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško kako bi vijećnicima i građanima objasnili zašto ovdje treba biti odlagalište nuklearnog otpada, mještani Općine Dvor organizirali su prosvjed ispred zgrade Općine Dvor.

 

Dvor 1

 

Prosvjednicima se pridružio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, koji je i ovoga puta iznio jasan stav vezano za izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na ovom području:

‘Županov stav prema problemu RAO i nuklearnog otpada pokazuje da on nema snage suprotstaviti se rješenju kojeg nudi ministar Ćorić i HDZ – ova Vlada. Politika skrivanja iza velike stranke i poltronski stav koji ne ide u prilog građanima SMŽ doveli su nas do toga da nas danas ovdje neki ‘stručnjaci’ uvjeravaju kako bi trebali biti sretni što smo baš mi odabrani da nas truju nuklearnim otpadom, a eto nude još i neke novce za razvoj ovog kraja. Nema tih novaca koji mogu nadoknaditi štetu koja će nastati ako jednom zatruju ovo područje! I zato smo danas ponovno u Dvoru!’

Iz Petrinje je jučer bio i organiziran besplatan autobus za sve one koji su željeli otići u Dvor i dignuti glas protiv izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.