Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije

“EU fondovi mijenjaju Hrvatsku”

"EU fondovi mijenjaju Hrvatsku"

U Šibeniku se održava dvodnevna konferencija Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Jačanje razvojnog potencijala svih hrvatskih regija i informiranje o mogućnostima kreditiranja ciljevi su konferencije. U šibenskom hotelu Amadria Park otvorio ju je premijer Andrej Plenković, istaknuvši kako su u protekle tri godine, za  mandata ove Vlade angažmani ugovorenih projekata iz EU fondova narasli na oko 70 posto.

– Nove članice, koje su u EU ušle od 2004. do danas iz EU proračuna su dobile 365 milijardi eura. Ne postoji nikakva druga organizacija, ni bilo tko, koji bi toliki novac ulio u nove članice. Sredinom 2016. bili smo na 9 posto angažmana ugovorenih projekata, a to je 61 milijarda kuna. U međuvremenu smo narasli na oko 70 posto. To je iznos novca koji će biti potrošen i omogućuje novu i bržu kvalitetu razvoja, rekao je Andrej Plenković.

Premijer je u društvu ministra Marka Pavića razgovarao i s direktorom SIMORA-e Mariom Čelanom o razvoju gaming industrije na području naše županije.

 

Foto: Hina.hr


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.