Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski gradonačelnik: “Pripremaju li nas da postanemo neprihvatljivo područje za život?”

Povodom nedavno održanog sastanka hrvatskog ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića i slovenske resorne ministrice Alenke Bratušek na kojem nije dogovoreno da se radioaktivni otpad skladišti u Vrbini u Sloveniji, sve je izglednije kako će skladištenje takvog otpada ipak biti na Trgovskoj gori u Čerkezovcu.

Snježana Drvodelić, konzultantica Grada Petrinje je u ime Građanske inicijative „Zelena Banovina“, na tiskovnoj konferenciji u Petrinji  još jednom upozorila na štetnosti takve odluke.

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je istaknuo kako se nas priprema da postanemo neprihvatljivo područje za život, da nismo više perspektivni, da se moramo seliti iz ovog kraja i da nemamo svoju budućnost.

 

 

Ova je tiskovna  konferencija sazvana  povodom najavljene 22.sjednice Općinskog vijeća Općine Dvor koja je trebala biti održana ovoga petka 18. listopada i na kojoj je trebao biti prezentiran Nacionalni program, te upoznavanje s planiranim aktivnostima uspostave Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada, no Sjednica je odgođena za ponedjeljak 21.listopada u 10 sati.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.