Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana edukativna radionica ‘Osjeti svijet oko sebe’

U Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije 95 djece dobiva terapiju

U Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije 95 djece dobiva terapiju

Edukativnom i praktičnom radionicom pod nazivom ‘Osjeti svijet oko sebe’ Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije obilježila je Svjetski dan radne terapije.

Za svoj dan radne terapeutkinje zaposlene u udruzi – Marta Križanić, Veronika Muža i Jasmina Mekanović htjele su svim zainteresiranim, na malo drukčiji način, predočiti s kojim se sve problemima susreću djeca koja ne primaju važne informacije iz okoline zbog teškoća vezanih uz osjetila te ukazati na osjećaje do kojih dolazi iz tih razloga.

 

malakuca1

 

A u Petrinji je na ovoj radionici bilo doista mnogo zainteresiranih – pozivu su se odazvali iz Dječjeg vrtića Petrinjčica, Dječjih vrtića Sisak Stari i Sisak Novi, OŠ Braća Bobetko iz Siska i Dragutina Tadijanovića iz Petrinje te Centra za rehabilitaciju Komarevo.

Vježbe na ovoj radionici bile su osmišljene tako da se namjerno oduzme korištenje nekog od osjetila kako bi se na taj način lakše razumjela djeca koja koriste radnu terapiju u ovoj udruzi. Primjerice, jedna od vježbi je crtanje prstom po nekom dijelu tijela, najčešće leđima, a zatim pokušavanje otkrivanja što je nacrtano te to isto prenijeti na papir.

 

malakuca2

 

U Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije trenutno 95 djece dobiva radnu terapiju i to iz svih dijelova županije, a terapija se odvija u Sobi čuda u Sisku te u sklopu dva kabineta koja trenutno postoje u Maloj kući u Petrinji, gdje je i središte udruge.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.