Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Komemoracija poginulim braniteljima kod spomen obilježja Trokut – Novska

Snaga zajedništva i žrtva za Domovinu

Snaga zajedništva i žrtva za Domovinu

Kod spomen obilježja Trokut-Novska održana je Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima 1991. – 1995. na zapadno – slavonskom ratištu.

Tijekom izvođenja strategijske operacije HV za oslobađanje Zapadne Slavonije u jesen i zimu 1991. godine na oltar Domovine život je položilo 327 hrvatskih branitelja, a 672 hrvatska branitelja su ranjena.

 

TROKUT_01

 

Ostvareni uspjeh HV u listopadu, studenom i prosincu 1991. godine pokazao je agresoru, ali i ostalim političkim čimbenicima u svijetu, da je Hrvatska odlučna u oslobađanju svojih okupiranih područja, rekao je danas sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

TROKUT_09

 

Jedinstvo i sloga su vrijednosti koje ne smijemo zaboraviti, dodaje župan Žinić

 

 

TROKUT_18

 

O snazi zajedništva govorio je, u ovoj prigodi, i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministra hrvatski branitelja, državni tajnik u ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić

 

 

Ovdje su se vojevale bitke u kojima je sudjelovalo 17 postrojbi iz cijele Hrvatske, podsjetio je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Josip Đakić

 

 TROKUT_12

 

Ovdje, na raskrižju Trokut prisjećamo se s tugom svih poginulih branitelja na novljanskoj bojišnici, rekao je izaslanik predsjednice RH, brigadni general Ivica Komljen

 

 TROKUT_14

 

Kod spomen obilježja vijence su položila brojna izaslanstva, uz roditelje i obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz četiri hrvatske županije, vijence je položilo državno izaslanstvo, izaslanstva županija, PU sisačko-moslavačke, izaslanstva gradova i općina, te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

TROKUT_17

 

Komemoraciju poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na zapadno-slavonskom ratištu  i ove je godine organizirao Grad Novska.

 

TROKUT_14

 

Pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Bjelovarsko-bilogorska,Koprivničko-križevačka, Zagrebačaka i , ove godine županija domaćin, Sisačko-moslavačka.

 

TROKUT_15TROKUT_04

 

Svetu misu predvodio je vlč. Josip Pendžić, župnik župe sv. Tome apostola u Rajiću, u zajedništvu s vlč. Pericom Matanovićem, župnikom župe bl- Alojzija Stepinca u Novskoj i dekanom Novljanskog dekanata vlč. Pejom Oršolićem.

 

TROKUT_02


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.