Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Gordana Ross predstavila prvu knjigu

Smijehotvorine bez žuči ‘Dobro, kome ja pričam?’

Smijehotvorine bez žuči 'Dobro, kome ja pričam?'

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2019. u prepunoj Maloj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja održana je promocija prve knjige Gordane Ross pod nazivom ‘Dobro, kome ja pričam?’.

Autorica knjige Gordana Ross otkrila je kako je nastala knjiga:

Početnu inicijativu dali su djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja nakon mojeg gostovanja na Noći knjiga gdje sam u biti čitala te svoje priče. Financijski su je poduprli Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja, Grad Petrinja i tvrtka HiPP u kojoj sam ja zaposlena. Knjiga je nastala tako što sam odlučila da naprosto sve te pričice koje objavljujem svakodnevno na svojoj Facebook stranici ukoričim u jednu lijepu papirnatu formu kako bi naprosto ostao jedan trag onakav kakav smo mi navikli imati kroz školovanje, dakle jedna knjižica koju bi svatko rado uzeo u ruke i pročitao.

To su isključivo smijehotvorine – priče koje ne sadrže žuč, koje ne sadrže politiku, koje ne sadrže vrijeđanje nekoga, to su situacije u kojima se svatko može prepoznati, nekakve životne pričice iz obitelji, o kuhanju, o raznim temama, ali uglavnom smijeh i samo smijeh. Knjiga ima dvjestotnjak stranica, u njoj je preko stotinu pričica. Ilustraciju je radila Ivana Švragulja tako da je knjiga grafički i vizualno vrlo moćna. Naslovnicu je radio gospodin Ivo Tomljenović, naš poznati fotograf.’

U glazbenom dijelu večeri nastupili su Marija Alapić i Marko Nedug.

 

GordanaRoss2

 

Promociji knjige prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, sa suprugom Dubravkom, koji je ovom prigodom istaknuo:

‘Gordana Ross ima ono nešto što je posebno za grad Petrinju, a to je žena s posebnim stilom, s posebnim izričajem, ali i s nečim što u sebi nosi i želi na kraju pretočiti kroz prekrasnu knjigu. Ja, kao gradonačelnik se uvijek veselim kada dođem na ovakav događaj i kada vidim da ima nešto novo.

Grad Petrinja je oplemenjena jednom novom knjigom, ta knjiga ostaje trajni zapis i mislim da smo večeras uživali svi skupa uz prekrasnu glazbu, uz prekrasan uvod i svi koji smo bili ovdje večeras možemo biti prezadovoljni. To čini grad gradom, zato Gordani puno hvala na ugodnoj večeri i nadam se da neće stati na ovoj knjizi nego da ćemo imati još puno njezinih knjiga i ovakvih prekrasnih večeri.’


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.