Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dođite na razmjenu sjemenja u Petrinju

Ponesite vlastito sjemenje i zelene ideje!

Ponesite vlastito sjemenje i zelene ideje!

Već se niz godina mali vrtlari, proizvođači sjemenja te hobisti bore protiv globalnih igrača u proizvodnji sjemenja koji žele monopolizirati cijelo tržište, a zasigurno je dobar korak u tom smjeru i događaj kojeg organizira Interpretacijski centar baštine Banovine u Petrinji. Naime, ondje se 16. listopada organizira razmjena sjemenja, a početak cijele akcije je od 17 sati.

Na ovaj događaj možete donijeti vlastito sjemenje povrća, voća, začinskog bilja, cvijeća te sadnice biljaka i s ostalim sudionicima programa sudjelovati kako u njihovoj razmjeni, tako i u razmjeni zelenih ideja. Ovim se događajem želi potaknuti na očuvanje  biljne raznolikosti u našem kraju, a samim time i zaštiti okoliša te ujedno i povezati hobiste i zaljubljenike u biljni svijet.

Osim razmjene ideja i sjemenja očekuju vas i predavanja. Tako od 18 sati možete poslušati predavanje o projektu Društvena banka sjemena (Sendy Osmičević, ZMAG) i projektu Inkluzivni poljoprivredni lanac i Inkluzivna farma (Saša Balen Andrić, Zeleno Zlato).

Partner projekta je Knjižnica i čitaonica Glina. Svi ste pozvani i sve je besplatno! Pripremite se za iduću vrtlarsku sezonu i razmijenite sjeme koje ste prikupili iz ovogodišnje.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.