Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

100 godina “Gimnazije” Sisak

Prvi maturanti Državne realne gimnazije u šk. god. 1924./1925.

Prvi maturanti Državne realne gimnazije u šk. god. 1924./1925.

U školskoj godini 1924/1925 izašle su iz Državne realne gimnazije u Sisku prvi maturanti. 100 godina djelovanja ove obrazovne ustanove obilježeno je danas na svečanoj akademiji u Sisku.

 

Image00017

 

Ravnatelj “Gimnazije” Sisak Božidar Dujmić

 

 

Interes za upis je kontinuirano velik

 

 

Image00022

 

Svečanoj akademiji nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Ulaganja u posljednje četiri godine u poboljšanje uvjeta rada i školovanja u Gimnaziji su na dobroj razini

 

 

Image00027

 

Župan je istaknuo i kako se Županija uključila u izdavanje Monografije o 100 godina sisačke Gimnazije, te pohvalio sve aktivnsti vezane uz ovu značajnu obljetnicu

 

 

U godini kada Gimnazija Sisak obilježava 100 godina svoga rada, škola se može pohvaliti mnogim priznanjima. Jedno od njih stiglo je nedavno i to nagrada „Dobrota nas veže i spaja“ koja se dodjeljuje srednjim školama za razvoj filantropije mladih. Jedna od šest škola koje su dobile to priznanje je i Gimnazija Sisak

„Projekt je zamišljen kao svojevrstan edukativni model interdisciplinarnog pristupa i korelacije umjetničkog područja, građanskog odgoja i drugih međupredmetnih tema, koji bi mladima i djeci na neposredan način približio ideju, svrhu i moguće načine volontiranja, kao i drugih vidova filantropije“, rekla je profesorica Marijana Milas.

 

Image00029

 

Ta je profesorica zaslužna što u Gimnaziju Sisak stiže još jedno priznanje. Marijana Milas jedna je od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2018./2019. na razini Hrvatske.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.