Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

V. Sisački festival piva u subotu, 14. rujna na sisačkom Korzu

Predstavit će se 13 craft pivara iz cijele Hrvatske

Predstavit će se 13 craft pivara iz cijele Hrvatske

Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine. Priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak organiziravši višednevnu manifestaciju koja se održava tijekom rujna pod nazivom „Dani industrijske baštine“.

U sklopu te manifestacije održava se biciklijada te već prepoznatljiv Sisački festival piva, u znak sjećanja na prvu sisačku pivovaru osnovanu 1855. godine. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u Sisku.

V. Sisački festival piva održava se 14. rujna u samom središtu grada, na sisačkom Korzu. Kao i prijašnjih godina, program počinje u 15,00 sati rutom sisačkim pivovarama gdje će se, uz stručno vodstvo, obići zanimljivi lokaliteti vezani uz proizvodnju piva u gradu Sisku.

Za goste koji će na manifestaciju doći vlakom u 14:42 h iz Zagreba, organizan je prijevoz autobusom u 14:50 h, od željezničkog kolodvora do Stare pivovare, Obala Ruđera Boškovića 2.

Program se nastavlja na samom Korzu u 17:00 sati gdje će se predstaviti 13 craft pivara iz cijele Hrvatske (tri predstavnika craftera su iz Siska) i prikladna „pivska“ gastro ponuda. I ove godine Brijačnica „Ivančica“ i Spaček klub iz Siska sudjeluju u programu pod nazivom „The Best Beards Beer Fest“.

Vrhunac ovogodišnjeg Sisačkog festivala piva je koncert poznatog benda Rambo Amadeus u 21 sat. Više informacija potražite na www.sisakturist.com

 

Svi posjetitelji koji na manifestaciju dolaze vlakom, ostvaruju 50 posto popusta na cijenu povratne karte. Prilikom kupnje povratne karte na blagajnama HŽ-a, na relaciji Zagreb – Sisak, potrebno je naglasiti da su posjetitelji manifestacije, a po dolasku u Sisak kartu je potrebno potvrditi u Turističko informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a) ili blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a) jer će u suprotnom od strane konduktera u vlaku biti naplaćen pun iznos povratne karte.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.