Ove je školske godine u prve razrede osnovne škole na području naše županije upisano u odnosu na prošlu školsku godinu 38 učenika manje, odnosno ukupno njih 1285.

 

20190909_080641_HDR

 

Tradicionalno čelnici županije na prvi dan nastave obilaze škole, podsjetio  je  zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak

 

 

No, od ove školske godine i  novi obrazovni program u Tehničkoj školi Sisak

 

 

Za sva zanimanja u Tehničkoj školi  Sisak tijekom ovih upisa bilo je višestruko više zainteresiranih završenih  osnovnoškolaca nego je bilo upisnih mjesta , napomenuo je ravnatelj ove obrazovne ustanove Davor Malović.

 

20190909_080514_HDR

 

Posebno veliki interes je bilo za zanimanje tehničar za razvoj videoigara

 

 

U Tehničkoj školi u Sisku za različita zanimanja ukupno se obrazuje  456 učenika, a za zanimanje tehničar za razvoj videoigara njih 23. U  novi smjer upisani su i učenici iz gradova izvan županije.

Neki od zainteresiranih, koji nisu s područja županije ,su i odustali jer u Sisku nema učeničkog doma. No, i to  će se uskoro promijeniti, napominje zamjenik župana Ivan Celjak

 

 

Dvojica profesora iz ove škole dodatno su educirana  za predavanje učenicima u novom obrazovnom smjeru, a tijekom godine će se organizirati još dodatnih edukacija, ističe ravnatelj Malović.


 

 

U Tehničkoj školi Sisak započeo novi obrazovni program
0.00(0 glasova)
Komentara(0)