Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novsku stiže humanoidni robot “Viktorija”

U sklopu događaja „NovSky Art i Science festival“ u petak,13. rujna

U sklopu događaja „NovSky Art i Science festival“ u petak,13. rujna

U sklopu događaja „NovSky Art i Science festival“, djecu i mlade Novljane zasigurno će sutra,13. rujna, u središnjem dijelu grada, privući simpatični robot.

Humanoidnog robota nazvan od milja Viktorija, na svjetsko je tržište  plasirala je kineska tvrtka UBTech, koja se ubraja među vodeće visokotehnološke tvrtke u svijetu, a u partnerstvu s hrvatskom tvrtkom „Vision Team“, među prvima u Hrvatskoj, ovog će robota upoznati i Novljani.

Predstavnik tvrtke „Vision Team“, Zoran Janžek:

 

 

 

“Svoje mogućnosti Viktorija će pokazati na šetnici, na Zelenom punktu kod starog bicikla. Viktorija se kreće kao čovjek, može se rukovati, pozdravljati, kretati se, plesati i grliti i odgovarati na pitanja. Može davati turističke informacije. Zaplesati će i uz melodiju pjesme „Novska je moj grad“, a u kvizu postavljati pitanje zagonetki Luke Ilića Oriovčanina. Robot je osjetljiv na dodir i posebno siguran za djecu i okolinu “ –  istaknula je stručna suradnica za promociju i marketing TZ Grada Novske Ivana Matanović.

 

ROBOT_02_50

 

Organizatori događanja su Grad Novska, POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske, a programima u „zabavnom kutku“ priključila se i Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska, a program započinje u 10 sati.

 

ART

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.