Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Mošćenici otkrivena spomen-ploča poginulim pripadnicima 120. brigade Hrvatske vojske “Ban Toma Bakač”

Obljetnica formiranja 120. br. ZNG “Ban Toma Bakač”

Obljetnica formiranja 120. br. ZNG "Ban Toma Bakač"

U spomen na sve poginule pripadnike 120. brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“ u Mošćenici je otkrivena spomen ploča na zgradi Mjesnog odbora u ovom petrinjskom prigradskom naselju.

 

IMG_0018

 

Zbog čega je ova ploča otkrivena u Mošćenici pojasnio je brigadni general Hrvatske vojske u miru Vlado Hodalj, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 120.brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“.

 

 

IMG_0009 

 

Otkrivanje spomen ploče organizirano je u sklopu obilježavanja 28.obljetnice formiranja ove brigade koja je formirana 1.rujna 1991.godine kao pričuvna postrojba veličine brigade na sisačkom području i imala je veliku ulogu u obrani našeg područja.

 

 

General Hodalj podsjeća gdje su sve sudjelovali u Domovinskom ratu

 

 

Spomen ploču zajedno su otkrili Barbara Pažur i Dejan Živčić, djeca poginulih pripadnika 120.brigade. Podršku oko postavljanja ove spomen ploče dao je i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

 

 

IMG_0013 

 

Dodaje kako je upravo na ovom mjestu svo bogatstvo onoga što su zajednički proživjeli u tim ratnim danima.

 

 

Spomen ploču je blagoslovio i prigodnu molitvu predvodio dužebrižnik hrvatskih branitelja Hrvatske vojske, trajni đakon Vjekoslav Uvalić.

 

IMG_0054

 

Obilježavanje obljetnice osnutka ove brigade započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika na Trgu dr.Franje Tuđmana, a potom i kod Središnjeg križa na sisačkom groblju Viktorovac.Počast su odala izaslanstva MORH-a, Minisstarstva hrvatskih branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i braniteljskih udruga.

 

Image00005Image00008Image00010

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.