Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljanje rezultata projekta “Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi”

Završna konferencija ovog projekta održat će se u srijedu, 2. listopada

Završna konferencija ovog projekta održat će se u srijedu, 2. listopada

U kutinskoj Gradskoj vijećnici nedavno je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen tijek napredovanja projekta “Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude” koji je u zadnjem mjesecu provedbe.

 

FB_IMG_1569419101185

 

Projekt je vrijedan 1.282.887 kn, a u 100% iznosu riječ je bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Nositelj projekta je POU Kutina, a više o realizaciji rekla je ravnateljica  Jasminka Molnar„POU je inicijator prijave u suradnji sa RA MRAV i partnerima PU HZZ-a Kutina, udrugom UNO iz Zagreba, Hotelom Kutina i objektom Pentagon, a u okviru projekta smo razradili 3 programa osposobljavanja: program osposobljavanja za predavače i mentore, priprematelja i voditelja tradicijskih slastica i voditelja agroturističkog gospodarstva, te smo sve parametre u tom smislu zadovoljili“, rekla je Molnar.

 

FB_IMG_1569419084957

 

Kroz projekt je nabavljena i oprema u visini od 172.000 kn koja je raspoređena ne samo na POU nego i na ostale partnere koji će poslužiti i u daljnjoj provedbi u POU Kutina. POU Kutina kroz ovaj je projekt osposobljeno kuhinjom i novim uređajima te su oplemenjene i kuhinje partnera. Među ostalim nabavljena je informatička oprema partnerima projekta,  sufinancirane su plaće zaposlenih u projektu, mentora i radne skupine, unaprijeđena je i web stranica POU, izrađen udžbenik na Braillovom pismu za slijepe osobe itd.

Projekt je do završnog mjeseca provedbe vodila Jelena Crnac koja je naglasila kako su osnovni ciljevi bili  osposobiti 6 predavača i mentora koji će provoditi inovativne programe osposobljavanja za nezaposlene ciljane skupine, te osposobiti 48 nezaposlenih iz tih ciljanih skupina, dakle mlađih od 25, te starijih od 54 godine, te 2 osobe s invaliditetom kroz programe voditelj agro gospodarstva i priprematelj tradicijskih slastica. “Možemo se pohvaliti da je u projektu, koji je bio vrlo zahtjevan, sudjelovalo 25 starijih od 54 godine, 20 mlađih od 25 godina, te 3 osobe s invaliditetom, te da je gotovo pola upisanih polaznika završilo programe i dobilo certifikate. 6 predavača i 6 mentora osposobljeno je u području socijalnih usluga, andragoških vještina, radu s osobama s invaliditetom, te poduzetništvu u turizmu čime smo poboljšali njihove pedagoške i stručne vještine“ – zaključila je Crnac.

 

FB_IMG_1569419095238

 

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić čestitao je Pučkom otvorenom učilištu na uspješnom provođenju projekta čija je realizacija pri kraju, te iskazao zadovoljstvo zapošljavanjem osoba u projektu, ali i osposobljavanju zainteresiranih sugrađana koji se nalaze na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje jer je cilj upravo jačanje kompetencija nezaposlenih osoba.

FB_IMG_1569419088074

 

Završna konferencija ovog projekta održat će se u srijedu, 2.listopada, poručili su iz POU.

 

FB_IMG_1569419101185

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.