Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Održani 15. petrinjski sportski susreti branitelja

U sklopu rujanskih “Dana sjećanja”

U sklopu rujanskih "Dana sjećanja"

Održani su  tradicionalni 15. petrinjski sportski susreti branitelja. Susreti , koji se održavaju u sklopu petrinjskih Dana sjećanja započeli su odavanjem počasti poginulim hrvatskim brabiteljima , polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i osloboditeljima Petrinje.

 

IMG_7566

 

Počast su odala brojna izaslanstva , a  molitvu je predvodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić, dušebrižnik hrvatskih branitelja. Susreti su nastavljeni u vojarni „Zrin“.

 

IMG_7480

 

U ime organizatora sve je pozdravio Antun Pintar, predsjednik petrinjske HVIDR-e

 

 

Jedan od pokrovitelja susreta je i Grad Petrinja, a u ovoj je prigodi zamjenica gradonačelnica Viktorija Kaleb istaknula

 

 

Potporu ovim susretima dala je i Sisačko-moslavačka županija.

 

IMG_7587

 

Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine zahvalila je hrvatskim braniteljima, prije svega, na čuvanju uspomene na sve poginule u Domovinskom ratu

 

 

Jedan od pokriovitelja susreta bilo je i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a organizatorima ovih susreta u ime minsitra Tome Medveda, čestitala je izaslanica Tatjana Pogarčić.

„U ime ministra hrvatskih branitelja prenosim vam poruku da nastavite i dalje biti korak ispred svih, pokažite snagu zajedništva koju smo imali u najtežim trenucima i neka vas na putu napretka vodi onaj isti duh povezanosti i domoljublja koji vas je vodio u Domovinskom ratu“.

 

IMG_7623

 

U sklopu otvorenja susreta, u zabavnom dijelu, nastupili su članovi KUD-a „Hrastovička gora“ i HKUD-a „Mošćenica“.

 

IMG_7827

 

Sportsko natjecanje je održano u sedam sportskih disciplina: boćanje, viseća kuglana, elektronski pikado, belot, sportski ribolov, šah i mali nogomet, odnosno Memorijalni turnir „Pukovnik Predrag Matanović“.

 

IMG_7791

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.