Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan 9. Memorijal Marijana Celjaka – Aeromiting Sisak 2019.

Ukupno je u programu sudjelovalo 46 pilota i 9 padobranaca

Ukupno je u programu sudjelovalo 46 pilota i 9 padobranaca

Na mjestu pogibije Marijana Celjaka u Šašnoj Gredi u nedjelju su izaslanstva MORH-a , GSOSRH, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, Aero klubaSisak, Oldtimer kluba Sisak i braniteljskih udruga položila vijence i zapalila svijeće.

Image00002

Nakon odavanja počasti održan je i 9. Memorijal Marijana Celjaka – Aeromiting Sisak 2019. na sportskom aerodromu „Sisak” u Šašnoj Gredi.

Image00005

U zrakoplovnom programu nastupili su piloti i padobranci iz nekoliko zrakoplovnih klubova u Hrvatskoj, te tri pilota iz Slovenije.

Padobranci AK „Osijek” su prikazalii skokove iz aviona, a piloti letenje bezmotornih paraglidera, motornih paraglidera, motornih zmajeva, jedrilica i letenja raznih tipova zrakoplova.

Uz njih su na početku i kraju programa nastupili piloti helikoptera MI-8 i Kiowa Warior, padobranci Zapovjedništva specijalnih snaga HV-e i piloti zrakoplova MIG-21. Ukupno je u programu sudjelovalo 46 pilota i 9 padobranaca.

Image00013

Brojnim posjetiteljima, u ovoj su se prigodi obratili predsjednik AK Sisak, umirovljeni pukovnik HV-e Ivan Bionda, predsjednica GV grada Siska Ivana Cindrić, predsjednica ŽS SMŽ Ivanka Roksandić i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane i izaslanik načelnika GS OSRH , zamjenik zapovjednika HRZ, brigadni general Michael Križanec.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.