Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Završnica projekta UOSI SMŽ „Danas se i moj glas čuje“

Održana svečana podjela diploma polaznicima Male škole

Održana svečana podjela diploma polaznicima Male škole

U „Maloj kući“ Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) u Petrinji, jučer je održana svečana podjela diploma polaznicima Male škole koja je, uz ostale aktivnosti, provedena u sklopu projekta „Danas se i moj glas čuje“.

Projekt je to koji UOSI SMŽ provodi do 31. kolovoza ove godine i za koji su joj kroz „Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2018./19.“ odobrena novčana sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja u vrijednosti od 185.879,59 kuna.

Kako projekt završava 31.kolovoza, ovo je bila prilika i za rezime njegove cjelokupne provedbe koji je dala voditeljica projekta Aleksandra Milković, izvršna direktorica UOSI SMŽ.

„Osim programa Male škole i pomoći u učenju, cjelokupni program ima naglasak na asistivnu tehnologiju i potpomognutu komunikaciju. Komunikacijska pomagala s kojima se radilo tijekom proteklih mjeseci u programu Male škole, korištena su i na različitim drugim našim projektnim aktivnostima, tako da je osim u programu Male škole i pomoći u učenju, asistivna tehnologija korištena i u radnoj terapiji. Individualni terapeutski rad se provodio u kabinetima radne terapije u Petrinji i Sisku. Kroz sam projekt radne terapije ova se oprema koristila u radu s 32-oje djece s teškoćama u razvoju, koji najčešće imaju i problem u komunikaciji i poteškoće u govorno – jezičnom razvoju. Ova pomagala služe upravo za potpomognutu komunikaciju u tom razvoju govornog jezika“, objasnila je Milković, dodajući kako koristi od ovog projekta imala je i šira zajednica.

U konačnici, Milković kaže kako je projektom zadovoljna, a nada se da će biti prilike i za njegov nastavak.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.