Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U školske klupe 9. rujna sjest će i tehničari za razvoj video igara

Novo zanimanje u Tehničkoj školi Sisak privuklo velik interes

Novo zanimanje u Tehničkoj školi Sisak privuklo velik interes

Školske klupe još su prazne, a kad nastava počne u njima će sjediti prvi đaci, njih 24, koji će učiti kako izraditi videoigru i kako je prodati.

Davor Malović, ravnatelj Tehničke škole u Sisku ističe kako je kurikulum malo drukčiji, “imamo samo ove osnovne predmete na maturi –  tjelesni, vjeronauk i fizika, sve ostalo je struka” I to je izazvalo velik interes osmaša iz cijele zemlje. Za jedno mjesto natjecalo se njih desetero, a upali su samo oni najbolji.

“Mi smo kod izrade kurikuluma obavili razgovor sa svim postojećim game developer tvrtkama u Hrvatskoj. Oni su izrazili potrebu za 218 radnih mjesta. Ono što smo mi još unaprijedili je da dajemo 20 tisuća eura za sve one koji odluče otvoriti obrtu u ovom području”, kaže Mario Čelana, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.

Sisačko moslavačka županija tako postaje sjedište gaming industrije u Hrvatskoj. Upisani su prvi učenici u Sisku, u Novskoj je edukaciju za video igre prošlo 120 ljudi iz cijele zemlje, a samo u tom gradu otvoreni su i brojni obrti za izradu video igara.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.