Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Sisački HNS o subvencioniranim stambenim kreditima za mlade

“Mladima je prioritet posao i osiguranje doma”

"Mladima je prioritet posao i osiguranje doma"

U Republici Hrvatskoj do sada je odobreno 5300 subvencioniranih kredita i izgrađeno 8276 POS stanova, riječ je o više od 13 500 domova za preko 36 000 mladih ljudi. Mjerljivi su ovo rezultati Vlade RH i resornog ministarstva na čijem čelu je HNS-ov ministar Predrag Štromar, istaknula je danas na tiskovnoj konferenciji u Sisku županijska vijećnica i predsjednica sisačkog HNS-a Adelina Ivković.

 

IMG_4476

Objavljen je javni poziv za subvencioniranje stambenih kredita ,a zahtjevi se mogu predati do 10. rujna, dok će iduće godine biti objavljena dva natječaja – u ožujku i u rujnu.

 

 

Zakonom se propisuje davanje pomoći građanima prilikom rješavanja stambenih ptanja kupnjom stana ili kuće, odnosno gradnje kuće putem subvencioniranja stambenih kredita.

 

 

Ovo je i dobro demografsko rješenje, dodaje Ivković

 

 

Cijene nekretnina nisu jednake na svim tržištima u Hrvatskoj, u Sisku su svakako puno niže nego  u Zagrebu ili nekim turističkim mjestima

 

 

Mladima je prioritet posao i osiguranje doma, pa tako mogućnost rješavanja stambenog pitanja spada u ključne kriterije u donošenju odluke o njihovom odlasku ili ostanku u Hrvatskoj, zaključuje Ivković.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.