Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Nogometaši petrinjske Mladosti plasirali se u šesnaestinu završnice Hrvatskog nogometnog kupa

Nakon ulaska u 3. HNL nastavljaju nizati uspjehe

Nakon ulaska u 3. HNL nastavljaju nizati uspjehe

Nogometaši petrinjske Mladosti, u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa, ugostili su momčad Međimurja iz Čakovca od koje su bili bolji 3:0 i plasirali se u šesnaestinu završnice.

Na utakmici su bili i najviši dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, a domaćini su im bili petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te čelnici NK Mladost.  U zajedničkom razgovoru zaključili su kako je Mladost, kao klub, postavljena na čvrste temelje i što se tiče kadrova i što se tiče infrastrukture.

Petrinjsku Mladost sada očekuje šesnaestina finala, a protivnik će joj biti momčad splitskog Hajduka. Ta će se utakmica odigrati u Petrinji 25. rujna.

Podsjetimo, Mladost je ove sezone ušla u 3.HNL, što iziskuje određene zahvate na Gradskom stadionu.

Kako bi mogli igrati u 3. HNL, što je konkretno učinjeno, rekao je Želimir Krmpotić, dopredsjednik GSNK Mladost Petrinja, postavljeno je 400 sjedalica od kojih je skoro 300 natkrivenih, odrađeni su zahvati i na krovu. Promijenjeni su golovi, proširiene su klupe za rezervne igrače pošto po propisima stare nisu zadovoljavale, stavljen je još jedan jarbol, preuređene su svlačionice.

“Jako puno toga je napravljeno uz pomoć Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića bez kojeg to ne bi bilo moguće.”  – rekao je Krmpotić.

Gradonačelnik Dumbović istaknuo je kako Grad Petrinja kroz svoju povijest uvijek je  pokazao da ima smisla, da ima kadrova, da ima potencijala, da ima budućnost upravo kroz mnoge sportove. “Ne treba nabrajati što znači sport za grad Petrinju što je to u gradu Petrinji strategija razvoja sporta, što to znači imati što više dječjih igrališta od vrtićke pa možemo reći do seniorskih skupina, to je za nas velika stvar. Kada sam vidio da strategija Kluba je ta da će biti temelj djeca i da za tu djecu treba pomoćno igralište, sve one investicije koje smo napravili u zadnjih godinu dana su po meni kapitalne investicije. Tu su i roditelji dali veliki doprinos i mnoge obitelji i zato smo se popeli sa 140 na 250 – ero djece u Klubu – to je najjači rezultat. Novac nikad ne bi smio biti trošak za našu djecu.” – zaključio je Dumbović.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.