Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Klapa Kaše predstavlja “Marčelinu”, najavni singl novog studijskog albuma

Višestruko nagrađivana klapa Kaše nastavlja niz uspješnih singlova

Višestruko nagrađivana klapa Kaše nastavlja niz uspješnih singlova

Višestruko nagrađivana klapa Kaše nastavlja niz uspješnih singlova objavom “Marčeline”, najavne pjesme novog studijskog izdanja “Tezoro”.

Autorstvo glazbe i teksta potpisuje Vicko Dragojević, dok su aranžman radili Eduard Botrić i Vicko Dragojević. “Marčelina”, kao i ostale skladbe s novog studijskog albuma, nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja. Klapa dobiva ime po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja.

 

 

Klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstvagdje redovito osvaja odličja od kojih je dovoljno istaknuti dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012. i 2014. godine.

Osim nastupa na brojnim festivalima, klapa je krenula s vlastitim koncertnim programom “Tragom Republike” u kojemu je reanimirala i okupila 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazuju glazbeni odraz dubrovačke glazbene povjesti. Klapa Kaše je tijekom 2013. godine objavila prvi nosač zvuka “Rego”, a već 2014. godine i drugi album “Tragom Republike”.

“Marčelina je najavni singl našega trećeg albuma i sad možemo s ponosom reći: konačno je tu! Priča započeta s “Petrunjelom” tako će se završiti s “Marčelinom”, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku. Spot je sniman na raznim lokacijama unutar Grada, unutar zidina, tako da spot kao i čitavi album nosi tu neku dubrovačku notu.” – rekao je Vicko Dragojević.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.