Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Iz Popovače krenuo 23. konjanički maraton arapskih konja

“Tradicija prošlosti – potreba budućnosti”

"Tradicija prošlosti - potreba budućnosti"

Na Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jutros je u gradu Popovači, u spomen žrtvama Domovinskog rata, započeo 23. konjanički maraton arapskih konja. Šest jahača iz Udruge arapskih konja Moslavine iz Volodera, organizatora maratona, svoju misiju ostvaruje pod sloganom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“.

Nakon državne himne u izvedbi KUD-a „Moslavec“ iz Volodera, na neprekinutoj vrijednoj tradiciji konjanicima su čestitali Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije te Željko Pačarek u ime kutinske Udruge Specijalne policijske postrojbe „Ris“.

Sa željom za sretan put i ostvarenje plana u ime pokrovitelja Grada Popovače riječima ponosa ispratio ih je gradonačelnik Josip Mišković. Nakon upućenog blagoslova voloderskog župnika vlč. Nikole Majcena konjanike je uz zahvalu svima koji su ovoj jedinstvenoj manifestaciji dali potporu na šestodnevni maraton poveo njihov voditelj Željko Petters.

Do 10. kolovoza jahat će se obrocima Moslavačke i Zagrebačke gore, a stići će i do vrha Sljemena. Spremnost dugog jahanja potvrdit će obalom Save i postranim Lonjskim poljem. Središnji uzvišeni čin je 8. kolovoza u 11 sati u Zagrebu okupljanjem na središnjem trgu hrvatske metropole. Uz Josipa Jelačića, spomenom nećezaobići ni druge velikane hrvatske povijesti.

Postrojit će se pred spomenikom Stjepanu Radiću koji je upravo 8. kolovoza 1928. godine preminuo od zadobivenih rana zločinačkog atentata u beogradskom parlamentu. Učinit će to i uz spomenike prvom hrvatskom kralju Tomislavu te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.