Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Grad Petrinja i u ovoj proračunskoj godini osigurao sredstva za obnovu braniteljskih spomenika

Dumbović: “Trajna vrijednost i sjećanje na one koji su svoje živote utkali u temelje Hrvatske“

Dumbović: "Trajna vrijednost i sjećanje na one koji su svoje živote utkali u temelje Hrvatske“

Grad Petrinja je u ovoj proračunskoj godini osigurao sredstava za obnovu braniteljskih spomenika, a jedan od njih je proteklih dana obišao gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima.

Riječ je o spomeniku pokojnog pirotehničara Marina Beretina koji je smrtno stradao 2009. godine na radilištu u minskom polju u Kotar šumi.

„Dao sam nalog da se kroz proračun osiguraju sredstva kada su u pitanju poginuli hrvatski branitelji te kada su u pitanju svi novi spomenici koje treba napraviti i ono što je najvažnije održavati kako bi se zadržali kao trajna vrijednost. Ovdje ćemo u Kotar šumi u narednih mjesec dana, također imati investiciju za spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a to su pokojni Stjepan Grgac, zatim Božo Martan te pukovnik Predrag Matanović.

Upravo su oni obilježili to jutro Oluje, te sva ta sjećanja i sve ono što će se investirati u spomenike ne može predstavljati nikakav trošak, može biti samo trajna vrijednost i sjećanje na one koji su svoje živote utkali u temelje Hrvatske.“ – kazao je gradonačelnik Dumbović.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.