Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Čestitka gradonačelnika Zlatka Babića

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja” gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je  čestitku slijedećeg sadržaja:

“Poštovane Kutinčanke i Kutinčani,

5. kolovoza slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao dan sjećanja na  Vojno-redarstvenu akciju Oluja, slavimo pobjedničku hrvatsku vojsku  i jedan od najveličanstvenijih  hrvatskih uspjeha u Domovinskom ratu.

Prije 24 godine Hrvatska vojska i redarstvenici oslobodili su kraljevski grad Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija.

Danas, s velikim vremenskim odmakom shvaćamo sudbonosni značaj te sjajne akcije koja je vratila  nadu hrvatskom narodu i omogućila povratak  tisućama  prognanika na svoja ognjišta.

U radosnom domoljubnom ponosu s velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, te svima čija je patnja i žrtva  omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

U ime Grada Kutine,  mojih suradnika i u svoje ime čestitam Vam  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!”


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.