Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Aeromiting – 9. Memorijal Marijana Celjaka

U nedjelju, 1. rujna na sportskom aerodromu Sisak – Šašna Greda

U nedjelju, 1. rujna na sportskom aerodromu Sisak - Šašna Greda

U spomen na poginule branitelje grada Siska i Sisačko moslavačke županije Aeroklub Sisak ove godine organizira 9. Memorijal Marijana Celjaka. Manifestacija se tradicionalno održava na sportskom aerodromu „Sisak“ u Šašnoj Gredi u neposrednoj blizini pogibije junaka obrane grada Siska Marijana Celjaka.

Ovogodišnji 9. Memorijal održat će se u nedjelju 1. rujna 2019. (pričuvno vrijeme u slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta je nedjelja 8. rujna 2019.) pod pokroviteljstvom Grada Siska i uz potporu Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja RH, Sisačko-moslavačke županije i brojnih sponzora. Memorijal se sastoji od svečanog dijela programa i zrakoplovnog programa u kojem sudjeluju zrakoplovci HRZ-a i brojni zrakopovci iz Hrvatske i inozemstva.

Ove godijne na aeromitingu sudjeluje oko 40 raznih zrakoplova. Ispred MORH nastupaju helikopter MI-8 sa padobrancima Zapovjedništva specijalnih snaga i helikopter Kiowa Warrior te MIG 21. Osim navedenih zrakoplova i pilota u letačkom programu nastupiti će sportski padobranci, bezmotorni paraglideri, motorni paraglideri, jedrilice, piloti motornih zmajevi, brojni sportski zrakoplovi i 4 akrobatska zrakoplova.

 

PROGRAM

10:00  Informativni letovi zrakoplovom

11:00  Promidžba vojnog poziva i školovanja za zanimanje vojni pilot

12:00  Ručak za sudionike programa

12:00  Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjestu pogibije Marijana Celjaka

13:30  Svečani program 9. Memorijala Marijana Celjaka

14:30  Aeromiting Sisak – 2019

17:30  Završetak aeromitinga

 

9mmc-3


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.