Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županijska uprava za ceste brine o 1280 km županijskih cesta

Suradnja s općinama i gradovima na obnovi i održavanju prometnica po modelu 50:50

Suradnja s općinama i gradovima na obnovi i održavanju prometnica po modelu 50:50

Na Aktualnom satu sjednice Županijske skupštine, održane jučer u Topuskom, Mirjana Oluić-Voloder (SDSS) postavila je pitanje vezano uz uređenje cesta, čišćenje kanala, rezanja raslinja i slično na području Županije, postoji li plan ulaganja u uređenje cesta, a ponajprije se to odnosi, istaknula je Olujić , na ceste u Dvoru, Gvozdu, Hrvatskoj Kostajnici, Petrinju, ali i Glinu.

 

 

Župan je izvijestio kako je Županija unazad par godina uložila znatna sredstva u obnovu cesta na području Županije, te kako Županijska uprava za ceste brine za oko 1280 kilometara županijskih cesta, uz izvanredna održavanja prometnica u suradnji s općinama i gradovima.

 

 

Svake godine obnovi se dio prometnica, ali i održavanjem se pokušava omogućiti normalan promet jer ceste su vrlo bitne za razvoj same Županije, zaključio je župan.

U drugom dijelu sjednice, prihvaćene su Odluke na području zdravstva i kulture, te Izvješća o radu i financijskom poslovanju centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o, Domova za starije i nemoćne u Sisku i Petrinji, te Doma za starije osobe u Glini kao i Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji. Također su prihvaćena Rješenja o imenovanju člana Županijskog savjeta za europske integracije, te Rješenja o imenovanju predsjednika, tajnika, članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.