gv-2

Gradsko vijeće Kutine gradonačelniku Zlatku Babiću dalo je suglasnost za sklapanje predugovora s Agencijom za promet nekretnina i Ministarstvom branitelja RH za izgradnju zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Ovom suglasnošću stvoren je preduvjet za izgradnju zgrade čija bi se cijena mogla kretati oko 30 milijuna kuna, a nositelj investicije je Agencija za promet nekretnina (APN). Sljedeći korak je potpisivanje ugovora i kretanje u izgradnju.

 

 

Podsjetimo, zgrada koja je trebala riješiti pitanje zbrinjavanja preostalih hrvatskih branitelja u Kutini nekada je planirana na Brunkovcu, gradonačelnik Rudić projekt je premjestio na Trg, projektne dokumentacije za zgradu te namjene su se tijekom godina mijenjale, a posljednje izmjene projektne dokumentacije uključuju gradnju podzemnih garaža koje su jedno vrijeme i bile planirane.

Očekuje se izgradnja  suvremene građevine, s podzemnom garažom, dva lifta, te bi trebala biti izgrađena na moderan način što treba Trgu dati novu vizuru, no to će vjerojatno i poskupjeti izgradnju zgrade, a time posljedično utjecati na cijenu koja bi se mogla kretati oko 1000 eura po m2.

 

gv-1

gv-8

 

„Grad ulazi u ovu investiciju sa zemljištem, komunalnom infrastrukturom, pristupnom cestom, trafostanicom i svom energijom što je veliko financijsko učešće, što zapravo utječe na to da cijena stana po m2 bude manja od realne cijene. Više o tome znat ćemo nakon natječaja za samu izgradnju zgrade“, rekao je Babić.

 

201907ZgradaSlika4_610x407

 

Zeleno svjetlo sklapanju predugovora za izgradnju zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana
5.00(1 glas)
Komentara(0)