Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Zeleno svjetlo sklapanju predugovora za izgradnju zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana

Zbrinjavanje preostalih hrvatskih branitelja

Zbrinjavanje preostalih hrvatskih branitelja

Gradsko vijeće Kutine gradonačelniku Zlatku Babiću dalo je suglasnost za sklapanje predugovora s Agencijom za promet nekretnina i Ministarstvom branitelja RH za izgradnju zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Ovom suglasnošću stvoren je preduvjet za izgradnju zgrade čija bi se cijena mogla kretati oko 30 milijuna kuna, a nositelj investicije je Agencija za promet nekretnina (APN). Sljedeći korak je potpisivanje ugovora i kretanje u izgradnju.

 

 

Podsjetimo, zgrada koja je trebala riješiti pitanje zbrinjavanja preostalih hrvatskih branitelja u Kutini nekada je planirana na Brunkovcu, gradonačelnik Rudić projekt je premjestio na Trg, projektne dokumentacije za zgradu te namjene su se tijekom godina mijenjale, a posljednje izmjene projektne dokumentacije uključuju gradnju podzemnih garaža koje su jedno vrijeme i bile planirane.

Očekuje se izgradnja  suvremene građevine, s podzemnom garažom, dva lifta, te bi trebala biti izgrađena na moderan način što treba Trgu dati novu vizuru, no to će vjerojatno i poskupjeti izgradnju zgrade, a time posljedično utjecati na cijenu koja bi se mogla kretati oko 1000 eura po m2.

 

gv-1

gv-8

 

„Grad ulazi u ovu investiciju sa zemljištem, komunalnom infrastrukturom, pristupnom cestom, trafostanicom i svom energijom što je veliko financijsko učešće, što zapravo utječe na to da cijena stana po m2 bude manja od realne cijene. Više o tome znat ćemo nakon natječaja za samu izgradnju zgrade“, rekao je Babić.

 

201907ZgradaSlika4_610x407

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.