Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Donjim Kukuruzarima održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Dan općine i blagdan zaštitnika sv. Ilije

Dan općine i blagdan zaštitnika sv. Ilije

Posebno smo ponosni što iz Proračuna svoje općine kroz različite mjere i potpore  izdvajamo gotovo 20 posto sredstava za mlade, istaknula je na svečanoj sjednici općinskog vijeća održanoj u prigodi Dana općine Donji Kukuruzari, općinska načelnica Lucija Matković.

 

 

Izdvaja se i za studentske stipendije, za novorođenu djecu i bez obzira na trend iseljavanja, u ovu su se općinu doselile dvije mlade obitelji, a neke obitelji koje su otišle se vraćaju, dodaje Matković.

 

IMG-20190719-WA0004

 

Neposredno prije početka sjednice nekolicina mještana iz Babine Rijeke je reagirala na situaciju s pitkom vodom. Načelnica pojašnjava

 

 

Načelnica Lucija Matković izdvojila je niz projekata koji se provode u ovoj općini

 

 

Općina je kandidirala projekt u vrijednosti od 7 milijuna kn  za asfaltiranje 6 km ceste u Lovči, selu u kojem se planira ulaganje u razvoj turizma i ekološke proizvodnje. U provedbi je i  projekt „Solidarnost na djelu“ u sklopu kojeg je zaposleno 25 žena koje obilaze korisnika na području općine.

 

 

Na žalost projekt izgradnje višenamjenske sportske dvorane Mečenčani nije prošao. Nezadovoljni obrazloženjem čelnici općine su uputili žalbu na koju još nisu dobili odgovor.

 

 

Načelnica općine čestitala je Dan općine, 20. srpnja svim mještanima, a svima koji nose ime po zaštitniku sv. Iliji, čestitala je imendan i izrazila nadu kako će i u narednom razdoblju ova općina rasti i razvijati se na dobrobit svih koji u njoj žive.

 

IMG-20190719-WA0003

 

Svečana sjednica održavala se u isto vrijeme kada su i saborski zastupnici donosili Odluku o imenovanju novih ministara u Vladi RH, pa joj nije nazočio ni saborski zastupnik, dugogodišnji načelnik Općine Donji Kukuruzari i današnji predsjednik Općinskog vijeća Stipe Šapina.

 

IMG-20190719-WA0001

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nazočio je svečanoj sjednici općine Donji Kukuruzari i kao izaslanik predsjednika Vlade Repubilke Hrvatske.

 

 

Komentirao je župan i situaciju s pitkom vodom s kojom su ga upoznali mještani koji su ga dočekali kod dolaska u Donje Kukuruzare

 

 

A zajednički projekti su brojni

 

 

Svečanoj sjednici  općine u kojoj je koja na stotinjak kvadratnih kilometara smješteno petnaest naselja, naseljenih pretežno doseljenicima iz Srednje Bosne i Bosanke Posavine koji su svoj dom nakon Domovinskog rata pronašli upravo ovdje , nazočili su i zamjenik župana Roman Rosavec, predsjednica ŽS Ivanka Roksandić, predstavnici jedinica lokalne uprave s područja SMŽ, predstavnici udruga s područja općine Donji Kukuruzari, brojni suradnici i gosti.

 

IMG-20190719-WA0002


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.