Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Preminuo Ivan Solomun, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja-Glina-Topusko i dugogodišnji petrinjski obrtnik

Ispraćaj će biti u utorak 16. srpnja u 14 sati na Groblju sv. Trojstvo

U subotu, 13. srpnja iznenada je u šezdesetoj godini preminuo Ivan Solomun, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja-Glina-Topusko i dugogodišnji petrinjski obrtnik.

Ivan Solomun je rođen u Hrvatskoj Kostajnici 21.rujna 1960.godine. Završio je četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje strojobravar. Do 1997.godine je živio u Kozibrodu kraj Dvora, a od 1997. Sa suprugom Majom živi u Petrinji. Otac je dvoje djece i djed dvoje unučadi. Solomun je sjedište svog obrta 2003. Preselio u Petrinju. Obrt zapošljava od 6 od 9 djelatnika, ovisno o opsegu rada koji se proteže po cijeloj Hrvatskoj. Solomun je bio ponosan na tu činjenicu.

Član je Skupštine Udruženja obrtnika Petrinja u mandatnom razdoblju 2010-2014., Upravnog udruženja obrtnika Petrinja 2014.-2016. , potpredsjednik Udruženja 2015.-2016., nakon čega je na konstituirajućoj skupštini Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko 10.ožujka 2016. Izabran za predsjednika.

Solomun je aktivno sudjelovao i u radu Upravnog odbora Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije čiji je član od 2016.godine, kao i Skupštine OK SMŽ. Također, od 2016.godine obavlja i dužnost potpredsjednika OK SMŽ. Udruženje obrtnika Petrinja mu je 2014.godine dodijelilo priznanje za organizacijski rad, te je isto priznanje 2015.primio i od Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti zatekla je Udruženje.

„Povodom iznenadne smrti predsjednika udruženja gospodina Ivana Solomuna, članovi udruženja žele izraziti iskrenu sućut obitelji Solomun. Udruženje je ostalo bez velikog čovjeka, kolege i nadasve prijatelja. Bila je velika čast poznavati ga i surađivati s njim. Posebni ljudi žive u našim mislima i kad nisu pored nas.“, istaknuo je u svom priopćenju dopredsjednik Udruženja Dario Supan.

Ispraćaj Ivana Solomuna će biti u utorak 16.srpnja u 14 sati na Groblju sv. Trojstvo.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.