Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpisani ugovori s djelatnicima koji će obavljati poslove na javnim radovima

12 osoba pronašlo zaposlenje na šest mjeseci

12 osoba pronašlo zaposlenje na šest mjeseci

Grad Kutina u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područni ured Kutina, putem mjere aktivne politike zapošljavanja – mjera javni rad, drugu godinu zaredom provodi Program javnih radova na revitalizaciji javnih površina Grada Kutine.

Tim povodom u kutinskoj Gradskoj vijećnici  potpisani su ugovori između Grada Kutine i 12 djelatnika javnih radova koji će raditi u gradskim ustanovama narednih 6 mjeseci.

 

IMG_20190701_090705

 

Gradonačelnik Zlatko Babić naglasio je kako ovu mjeru u potpunosti financira EU.

 

 

 

Komunalni servisi Kutina d.o.o., Dječji vrtić, Pučko otvoreno učilište, Gradska knjižnica i čitaonica te Športski centar Kutina, ustanove su u kojima će novi djelatnici obavljati poslove, a njihov će rad pratiti Upravni odjel za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, naglasio je pročelnik Eduard Gelešić.

 

 

Ove se godine neće ponoviti ista stvar, napominje pročelnik uz pojašnjenje kako ovih 12 djelatnika počinje s radom danas, a svoje će poslove završiti do 31. 12., što znači, ukoliko se uvjeti natječaja ne promijene, bit će konkurentni za iste i iduće godine.

 

IMG_20190701_091116

 

Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa d.o.o.rekao je nešto više o poslovima koji će obavljat novozaposlene osobe.

 

 

 

Dodajmo kako je javni rad jedna od mjera politike tržišta rada koja spada u domenu direktnog stvaranja novih radnih mjesta, a opći cilj ove operacije je potpora zapošljavanju, socijalno uključivanje ugroženih skupina na tržištu rada te podizanje kvalitete življenja stanovnika naselja. Uključivanjem nezaposlenih osoba u društveno koristan rad pospješit će se njihova integracija na tržište rada te ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti kod teže zapošljivih skupina.

 

IMG_20190701_091337

 

Nakon dugo godina posao je pronašla Josipa Vukadin.

 

 

 

Ovo zaposlenje, makar i privremeno na šest mjeseci, novozaposlenim osobama puno znači, zaključili su na današnjoj konferenciji.

 

IMG_20190701_091006

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.