Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Poticanje upisa učenika u obrtnička zanimanja

Podrška Udruženja obrtnika Sisak – upis u Strukovnu školu je prvi korak u svijet obrtništva

Podrška Udruženja obrtnika Sisak - upis u Strukovnu školu je prvi korak u svijet obrtništva

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u okviru projekta ˝Ostvari san u Hrvatskoj˝ pokrenulo je medijsku kampanju pod motom ˝Gdje su ruke, ima i struke˝ kojom se želi potaknuti učenike na upise u obrtnička, često deficitarna, zanimanja.

Školovanje u strukovnim školama najčešće je neprivlačno roditeljima i učenicima, stoga se ovom kampanjom želi osvijestiti vrijednost i važnost strukovnog obrazovanja te pokazati koliko su ta zanimanja tražena na tržištu rada. Obrtništvo u Hrvatskoj ima dugu tradiciju te je cilj kampanje ukazati na sve benefite koji se mogu ostvariti pokretanjem vlastitog poslovanja i kako se u konačnici od vlastitog rada može dobro živjeti.

U Strukovnoj školi Sisak naglašavaju kako očekivana stipendija za učenike koji se odluče za upis u jedno od trogodišnjih obrtničkih zanimanja iznosi 1.500,00 kuna. Stipendije učenicima osiguravaju se kroz projekt „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a objava Javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima” za 2019. godinu planirana je tijekom srpnja.

Više informacija o tome možete pronaći na ovom linku.

Udruženje obrtnika Sisak također podržava navedene inicijative i poziva učenike na upise u obrtnička zanimanja. Upisom u strukovne škole napravite prvi korak u svijet obrtništva!


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.