Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općinski vijećnici iz Velike Ludine promijenili Pravilnik o dodjeli stipendija

Pravo na stipendiju sada imaju i izvrsni učenici i studenti

Pravo na stipendiju sada imaju i izvrsni učenici i studenti

Na jučer održanoj 25. sjednici Općinskog vijeća općine Velika Ludina donesena je Odluka o promjeni Pravilnika o dodjeli stipendijama za srednjoškolce i studente.

„Zadovoljan sam što sam sa svojim klubom vijećnika SDP-a  koji je u našoj Općini Velika Ludina predložio promjenu pravilnika o stipendijama za srednjoškolce i studente. Na taj način smo zajedno uspjeli da od nadolazeće školske godine 2019./2020. pravo na stipendiju imaju i izvrsni učenici, koji do sada nisu imali tu mogućnost”- poručio je predsjednik Općinske organizacije SDP-a Tomislav Bišćan.

„Danas ovom promjenom pravilnika poslana je poruka vrijednim i marljivim učenicima da će njihov rad i trud biti nagrađen i prepoznat. Na taj način pomičemo vrijednosti na bolje. Željeli bi da i stipendija po socijalnom karakteru bude više, ali ono što bi najviše željeli da ih uopće nema, a to znači da svi roditelji od svojega poštenog rada svojoj djeci mogu platiti školovanje. Nadamo se da će naše poduzetničke zone oživjeti i početi zapošljavati ljude koji onda neće biti primorani odlaziti van u potrazi za boljim životom” – zaključio je Bišćan.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.