Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Marija Mačković prisegnula u Hrvatskom saboru – općinska načelnica i saborska zastupnica

Zalagat će se za revitalizaciju i pomoć stanovnicima pograničnih područja

Zalagat će se za revitalizaciju i pomoć stanovnicima pograničnih područja

Na 12. sjednici Hrvatskog sabora, Marija Mačković (HDZ), načelnica Općine Jasenovac, zamijenila je Tomislava Sokola (HDZ) u saborskim klupama 9. saziva Hrvatskoga sabora.

Sokolu, koji je izabran u Europski parlament, prestaje zastupnički mandat, pa će ga u Saboru zamijeniti Marija Mačković, VI. Izborna jedinica, koja je položila i prisegu. Prisegnula je „da će svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno, u radu se držati Ustava i zakona, zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske“.

Kako je kazala, u Hrvatskom saboru će se zalagati za „revitalizaciju i pomoć stanovnicima pograničnih područja“. Smatra kako će joj dugogodišnji rad i upornost koje je pokazala vodeći Općinu Jasenovac s nekoliko pograničnih naselja, te poznavanje mjera koje tome mogu doprinijeti, biti od velike pomoći u Saboru.

Zahvalila se svim suradnicima i stanovnicima Općine Jasenovac na godinama potpore, ali i najvišim tijelima HDZ-a koji su joj poklonili povjerenje, „da u Hrvatskom saboru obnašam časnu dužnost saborske zastupnice“.

 

 

Foto: HINA


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.