Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Izrada Masterplana prometnog razvoja Sisačko-moslavačke županije

Strateški dokument za sustavno planiranje razvoja prometa

Strateški dokument za sustavno planiranje razvoja prometa

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak održana je Početna konferencija projekta Izrada Masterplana prometnog razvoja Sisačko – moslavačke županije.

 

20190719_101659_HDR-1024x768

 

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj SMŽ Marijan Belošević istaknuo je kako Sisačko-moslavačka županija ima povoljan geostrateški položaj s obzirom da kroz nju prolaze mnoge važne prometnice, no, do sada nije imala strateški dokumenat koji bi se odnosio na sustavno planiranje razvoja prometa.

 

 

Dobivanjem strateškog dokumenta moći će se sustavno planirati razvoj svih vrsta prometa.

 

 

 

20190719_101048_HDR-1024x768

 

Izrađivač Masterplana prometnog razvoja Sisačko- moslavačke županije- funkcionalna regija Središnja Hrvatska je tvrtka Consultants d.o.o.

„Na samom početku su prikupljeni podaci od svih relevantnih institucija, a potom je napravljena i analiza kako bi se ustanovila svrhovitost i relevantnost dokumentacije.“ – istaknuo je voditelj ovog projekta Marko Bašić.

 

 

Potom su provedena i anketiranja na autobusnim i željezničkim stajalištima kako bi se utvrdila kretanja.

 

 

„Također, još je potrebno napraviti i Studiju utjecaja na okoliš, koja je iznimno kompleksna i zahtjeva puno vremena“ – naglasio je Bašić.

 

20190719_101802_HDR-1024x768

 

Voditelj odjela za strateško planiranje pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Saša Amanović naglasio je kako je upravo ovo ministarstvo definiralo način na koji će se u budućnosti financirati ovakvi ili slični prometni projekti, a jedan od uvjeta je i izrada Masterplanova pojedinih funkcionalnih regija.

 

 

Amanović je zaključio kako su Masterplanovi za regije Sjeverni Jadran, Srednja i Južna Dalmacija gotovi, pri kraju je izrada za Sjevernu Dalmaciju, a uz Masterplan Središnje Hrvatske, koji uključuje i Sisačko-moslavačku županiju, radi se i Masterplan regije Istočna Hrvatska.

 

20190719_101957_HDR-1024x768

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.